Attention : nous vous accueillons dorénavant dans tous nos bureaux uniquement sur rendez-vous.

Koninklijke Munt van België

Logo Koninklijke Munt van BelgiëDe Koninklijke Munt van België (KMB) is verantwoordelijk voor de bestelling van de circulatiemunten, het design, de  kwaliteitscontrole en de screening van valse muntstukken. Ook vertegenwoordigt de Koninklijke Munt de Belgische Staat op internationaal niveau.

De muntslag en de commercialisatie zijn gegund aan de Koninklijke Nederlandse Munt tot en met 31/12/2025. De Belgische koning blijft de uitgevende autoriteit. De opdracht tot het beheren van het waarborgkantoor voor edele metalen is aan de KMB toevertrouwd. Dit omvat o.a. het bijhouden van de inschrijvingen in het Waarborgregister en het goedkeuren van stempelhandtekeningen.
®

 


Ons dienstaanbod

Uitgiften van het officiële assortiment uitgegeven door de Koninklijke Munt van België

RAADPLEEG ONZE WEBSHOP

ONTDEK DE UITGIFTEN

Inschrijven in het Waarborgregister van de Koninklijke Munt van België

AAnmelden in myminfin

MEER INFOrmatie over HET waarborgregister


Ons nieuwsoverzicht

19/01/2023 - HET JAARPROGRAMMA 2023 VAN DE KONINKLIJKE MUNT VAN BELGIË IS BEKEND EN IS KNALLEND VAN START GEGAAN MET HET PUUR GOUDEN EERBETOON AAN DE VIJFTIGSTE VERJAARDAG VAN KONINGIN MATHILDE!

Vol trots presenteren wij het jaarprogramma 2023 van de Koninklijke Munt van België. De KMB heeft de rol om de thema’s van deze munten zorgvuldig te kiezen en dit hebben ze ook gedaan voor het komende jaar 2023. Het belooft een jaar te worden met uiteenlopende en verrassende herdenkingen. België heeft dit jaar namelijk een aantal specifieke vieringen. Het thema van de 2 euro herdenkingsmunt wordt later nog officieel bekend gemaakt, maar het moet in de kunstrichting gezocht worden. Er valt echter nog veel meer te vieren! Denk daarbij aan Fietsbeleving in België en de Belgische festivalcultuur, de FDC-set 2023 in het teken van de stad Eupen en natuurlijk de Proofset België. In de loop van de komende weken zullen de eerste munten beschikbaar komen. Meer informatie over het jaarprogramma 2023 vindt u hier.

De eerste Belgische herdenkingsmunt van 2023, een gouden 12 ½ euromunt, staat geheel in het teken van de 50ste verjaardag van Koningin Mathilde. De gouden munt is een ode aan de jarige Koningin Mathilde: het is niet aan haar te zien, maar Koningin Mathilde blaast vandaag 50 kaarsjes uit!

Er werd slechts één officieel Belgisch muntstuk uitgebracht voor de 50ste verjaardag van onze koningin en dat is het muntstuk dat de Koninklijke Munt van België uitgeeft. De nieuwe munt, die in nauwe samenwerking met het koningshuis en de koningin tot stand kwam, is enkel en alleen beschikbaar via www.herdenkingsmunten.be. Ze is geslagen in het zuiverste goud en in de allerhoogste Proof-kwaliteit.

 Raadpleeg onze overige nieuwsitems


Hulp nodig?

Hulp nodig?

Wij staan tot uw dienst!

Hebt u een vraag over de Koninklijke Munt van België? Een probleem met uw procedures? FAQ's zijn beschikbaar om u te helpen.

Als u de oplossing voor uw probleem niet hebt gevonden, kunt u ook contact met ons opnemen via klantenmunt.clientsmonnaie@minfin.fed.be of telefonisch op het nummer 02 572 57 57.

Raadpleeg onze fAq'S